vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
VOLKSGEZONDHEID


Internationale conferentie over Rechtvaardigheid in Gezondheid, Sociale determinanten en Gezondheid op alle Beleidsgebieden

21-10-2015

Op 21 en 22 oktober werd de internationale conferentie over rechtvaardigheid in gezondheid, sociale determinanten en gezondheid op alle beleidsgebieden in Suriname gehouden.

Tijdens de conferentie werden de resultaten van de in juni en augustus gedane quick assessment naar onrechtvaardigheden in gezondheid gepresenteerd. Verder werden de sociale determinanten van gezondheid en de toepassingen van gezondheid op alle beleidsgebieden in Suriname voorgehouden.

Aan de tweedaagse conferentie hebben verschillende politici , beleidsmakers  en participanten uit verschillende beleidssectoren van zowel Suriname als het buitenland deelgenomen.  Top functionarissen van UN en PAHO/WHO uit onder andere Jamaica, Guyana, Trinidad & Tabago, Belize, Barbados en oost Caraibisch gebied waren participanten.

Ter gelegenheid van de conferentie bracht Professor Michael Marmot een bezoek aan Suriname. Michael Marmot is voorzitter van de WHO commisie voor rechtvaardigheid in gezondheid tevens directeur van het UCL Institute of Health Equity. Tijdens zijn bezoek hield de professor verschillende lezingen over de sociale determinanten van gezondheid, onder andere voor de Nationale Assemblee.

NIEUWSBERICHTEN