Overheid


Polikliniek cardiologie MMC uitkomst voor Nickerianen (1)

03-02-2018

De officiële opening van deze poli vond plaats op 14 januari 2018. Volgens Juliet Alpin, hoofd verpleegkundige kindervleugel en coördinator van de cardio poli in het MMC, lijden veel mensen in het district Nickerie aan hart- en vaatziekten. Het was dus van groot belang een poli cardiologie te openen, omdat patiënten dan niet per se naar Paramaribo hoeven af te reizen om behandeld te worden. Voor de Nickeriaanse gemeenschap betekent dit een grote stap, omdat zij die aan hart- en vaatziekten in hun district behandeld kunnen worden.

Op 28 februari van het vorig jaar werd ook een nieuwe kindervleugel geopend in het MMC. “Het was nodig deze vleugel te openen, omdat wij voorheen negen kinderen konden accommoderen op de afdeling en nu zijn dat vijftien”, vertelt het hoofd. Ook was het een open afdeling waardoor er geen toezicht was op wie er allemaal binnen kwam. De kindervleugel beschikt nu ook over isoleerkamers, wat voorheen niet het geval was.

Dankzij deze vleugel kunnen ouders nu 1×24 uur bij hun kinderen blijven, waardoor het kind sneller kan genezen en sneller naar huis mag. Het hoofd van de afdeling geeft aan erg tevreden te zijn met de vleugel, omdat de zusters kindvriendelijke uniformen aandoen en de kinderen minder angstig zijn.

NIEUWSBERICHTEN