vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
VOLKSGEZONDHEID


SORT IT training voor datamanagers van Volksgezondheid

31-07-2017

Van 17 tot en met 27 Juli 2017 vond er in Suriname een SORT IT training plaats. Deze training was bestemd  voor datamanagers van het Ministerie van Volksgezondheid. De training werd verzorgd door de Pan American Health Organization in samenwerking met het Malaria Programma van het Ministerie van  Volksgezondheid.

Vertegenwoordigers van het Ministerie van Volksgezondheid, het Malaria Programma, het Nationaal Tuberculose Programma en de Medische Zending werden tijdens deze tiendaagse training versterkt in hun capaciteit om  gezondheidsdata te analyseren en te rapporteren. SORT IT is een initiatief van de Wereld Gezondheidsorganisatie om landen aan te sporen de grote hoeveelheid gegevens die aanwezig is in hun nationale databases, wetenschappelijk te verwerken en te publiceren. Door de data- analyse kunnen trends zichtbaar  worden gemaakt en eventuele problemen beter in beeld worden gebracht. Dit kan vervolgens leiden tot ontwikkeling van een effectievere en gerichte strategie voor aanpak van de nationale gezondheidsproblemen.

De SORT IT training is verdeeld in modules. De laatste module zal plaatsvinden in November 2017. Na afloop zullen alle participerende organisatie een of meerdere rapporten (manuscripts) hebben geproduceerd en hebben ingediend bij een internationaal wetenschappelijk tijdschrift voor publicatie.

NIEUWSBERICHTEN