Overheid


Suriname malariavrij in 2021! (1)

25-04-2018

Het huidige project “Op weg naar malaria-eliminatie: uitbreiding van testen, volgen en behandeling in mijngebieden” is gebaseerd op het nationaal malaria-strategisch plan van Suriname en is gericht op de beheersing en mogelijke eliminatie van malaria in Suriname.

Belangrijke activiteiten de komende drie jaar zijn:

–     Uitbreiden van Test and Treat door de oprichting van een netwerk van mobiele malaria- serviceleveranciers (MSD’s).

–     Mobiele medische eenheden en vaste gezondheidsposten die malariabehandelingen leveren aan mijnbouwpopulaties.

–     Verspreiding van LLIN’s (geïmpregneerde muskietennetten) naar goudmijn gebieden,

–     Investeringen in het informatiesysteem van Malaria

Op Wereld Malaria dag, 25 april 2018 staan het CCM stil bij de noodzaak om malaria te elimineren in Suriname en de rest van de wereld. Het Wereld Malaria Dag thema dit jaar is, “Klaar om malaria te verslaan”. Met dit thema in gedachten wil zij het belang benadrukken van de inzet en vereniging van de gemeenschap om het gemeenschappelijke doel van een wereld zonder malaria te behalen.

Country Coordinating Mechanism Suriname (CCM Suriname) zet zich in voor het bestrijden van malaria, aids en tuberculose in Suriname. CCM Suriname is opgericht in 2002 als een centraal onderdeel van The Global Fund en verantwoordelijk voor het ontwikkelen, aanvragen en indienen van subsidieaanvragen gebaseerd op nationale behoeften en prioriteiten.

NIEUWSBERICHTEN