Overheid


Verpleegkundigen krijgen bereidverklaring als onderdeel zustersproject (1)

13-05-2018

De dolblije verpleegkundigen moeten volgens verschillende sprekers alle zaken in orde maken om binnenkort te kunnen beginnen aan de bouw van een huis op de percelen die staan in het district Commewijne.

Dit project is een initiatief van Silvana Afonsoewa, Volksvertegenwoordiger van de Nationale Democratische Partij. De parlementarier heeft in nauw overleg met het Ministerie van RGB ook een belangrijk deel van de voorereidingen gedaan samen met een team.

Afonsoewa vertelt opgelucht, tevreden en blij te zijn met de afgifte van de bereidverklaringen. Het idee om te komen tot het Zustersproject te Commewijne dateert volgens de parlementarier van toen ze nog geen parlementarier was. Ze prijst zich gelukkig met het moment maar erkent dat dit nog niet het einde is. Ze roept verpleegkundigen daarom op om de instructies om van bereidverklaring  tot transport van het perceel te komen, goed op te volgen. Op de vraag over de status van dit project over twee jaar antwoord ze lachend dat verpleegkundigen tevreden zullen mogen vertoeven in hun eigen woonomgeving.De correcte aanpak van dit project en de voortgang hiervan kan volgens parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings- Simons als voorbeeld dienen voor andere groepen.  “Zonder huis heb jij geen basis” onderstreept zij ook het belang van huisvesting voor elk individu. De voorzitter erkent dat er ontevredenheid en zelfs teleurstelling is geweest binnen de gemeenschap over gronduitgiftebeleid. Ze prijst zich daarom gelukkig om dit soort initiatieven en andere projecten vanuit het RGB ministerie. De ommekeer zal geen toevallige moeten zijn maar een permanente meent ze. De parlementsvoorzitter zal zich sterk maken voor wetgeving die hiertoe een goede basis biedt.

NIEUWSBERICHTEN