(CARICOM)-Paspoorten

(CARICOM)-Paspoorten

 1. Welke typen paspoorten kan ik aanvragen?

  U kunt de volgende paspoorten aanvragen: reguliere pasoorten; zakenpaspoorten; noodpaspoorten. De noodpaspoorten worden slechts in bijzondere gevallen verstrekt.

 2. Wat heb ik nodig bij de aanvraag van een paspoort ?

  U dient het volgende mee te nemen bij de aanvraag van een paspoort; pasfoto in kleur, met een lichte achtergrond waarop beide oren duidelijk zichtbaar zijn; oud paspoort; geboorte-akte indien u niet in Suriname geboren bent; geldige identiteitskaart; familieboekje;KKF-uittreksel als het een zakenpaspoort betreft; politieverklaring indien uw paspoort gestolen of verloren is. Bij een beschadigd paspoort dient u ook een brief te overleggen waarin aangeeft wat de reden is dat het onbruikbaar is geworden.

 3. Kan ik mijn paspoort verlengen ?

  Uw paspoort wordt nadat het verlopen is niet meer verlengd maar vernieuwd sinds de introductie van het nieuwe systeem. Ook het bijschrijven van kinderen is niet meer mogelijk. Elk kind krijgt een eigen paspoort.

 4. Waar doe ik een paspoortaanvraag?

  U doet uw paspoortaanvraag op het Bureau voor Burgerzaken waar u ingeschreven bent.

 5. Hoeveel betaal ik voor een paspoort ?

  U betaalt SRD 100,00 voor een regulier paspoort; SRD 200,00 voor een zakenpaspoort; SRD 200,00 voor een gestolen of beschadigd paspoort.

 6. Hoe lang duurt de aanvraag van een paspoort ?

  De wachttijd voor een paspoort is minimaal 3 weken na indiening van de aanvraag.

 7. Kan ik de aanvraag van een paspoort bespoedigen ?

  De wachttijd voor het verkrijgen van een paspoort kan korter. U heeft daarvoor nodig: een dienstbrief in geval van een dienstreis; bewijs van overlijden, in geval u vanwege een sterfgeval naar het buitenland moet afreizen; attest van een specialist in geval u voor medische redenen naar het buitenland moet vertrekken.